Heirstraat 197, 3630 Maasmechelen
Maand – dond 8:00 – 17:30 | Vrijd 8:00 – 12:00
info@activum-boekhouders.be

Financiering nodig voor uw woning?

In april 2012 bedroeg de gemiddelde hypotheekrente voor een lening met een vaste rentevoet op 20 jaar 3,85% . Steeds meer blijkt het door de klant bekomen tarief afhankelijk te zijn van de goede relatie die hij met zijn bankier heeft.

De variabele rente met 3 jarige herziening lijkt aan een opmars bezig te zijn. In een aantal gevallen wordt er gekozen voor zowel een gedeelte van de lening met vaste rente als een gedeelte met variabele rente.
Of een bestaande hypothecaire lening dient omgezet te worden in een andere, is een beslissing die niet voor de hand ligt. Hier zal men steeds individueel, dossier per dossier, moeten berekenen of het de moeite loont.

Met de lage opbrengsten op spaarboekjes tegenwoordig, kan het zeer interessant zijn om je hypothecaire lening gedeeltelijk vervroegd terug te betalen. Ook hier moet er wel vooraf het nodige rekenwerk worden verricht.