Heirstraat 197, 3630 Maasmechelen
Maand – dond 8:00 – 17:30 | Vrijd 8:00 – 12:00
info@activum-boekhouders.be

Starten als zelfstandige

Starten als zelfstandige, het is niet voor iedereen.

Zelfstandig worden of een eigen zaak starten kan aantrekkelijk lijken, maar het zou kunnen dat je er niet gelukkiger, noch rijker door wordt. Ieder mens is immers verschillend en een eigen zaak opstarten is niet voor iedereen weggelegd.

Met de volgende suggesties zou je kunnen rekening houden vooraleer de stap te zetten naar het zelfstandig ondernemerschap :

  1. Wat wil je in je leven? Bepaal dit eerst . Daarna pas doe je hetzelfde voor jouw zaak. Je zaak moet jou in staat stellen te bereiken wat je in het leven wil.
  2. Kies een beroep dat je lichamelijk aan kunt zonder al te veel lichamelijke klachten.
  3. Zorg ervoor dat je gezin aan jouw kant staat.
  4. Denk na over je huidige leeftijd en hoe lang je dit zou kunnen doen. Misschien is het, als je niet zoveel tijd meer hebt om vanaf nul te beginnen en uit te bouwen, het beter is om een team te vormen met anderen, of simpelweg je in te kopen in een bestaande onderneming.
  5. Denk na over het volgende : beter op tijd verkopen dan niet meer kunnen verkopen. Bepaal tegen welke prijs je jouw zaak ooit zou verkopen en wanneer. Laat dit het doel zijn waar je naartoe werkt.