Heirstraat 197, 3630 Maasmechelen
Maand – dond 8:00 – 17:30 | Vrijd 8:00 – 12:00
info@activum-boekhouders.be

Aangifte personenbelasting van overledene

Voor wat betreft het jaar van overlijden, moet er nog een laatste keer een aangifte in de personenbelastingworden ingediend. Voor een alleenstaande is hiermee de kous af. Indien het echter om het overlijden van de partner van een wettelijk samenwonend of getrouwd koppel gaat, dan heeft de overblijver de keuze om een laatste keer als koppel dan wel voor een eerste keer als alleenstaande te worden belast.

Het loont om de berekening te maken in beide situaties. Je mag immers kiezen voor de voor jou meest gunstige situatie. In gezinnen waar er maar één kostwinner was is het praktisch altijd beter om nog een laatste keer te opteren voor een gezamenlijke belastingberekening.