Heirstraat 197, 3630 Maasmechelen
Maand – dond 8:00 – 17:30 | Vrijd 8:00 – 12:00
info@activum-boekhouders.be
Activum Boekhouders

Geen gordel om…. Geen dekking gewaarborgd inkomen?

Je mag nog zo goed verzekerd zijn via je verzekering gewaarborgd inkomen, als je betrokken raakt in een ongeval , dan kun je op dat moment beter je gordel wel om hebben.

De verzekering gewaarborgd inkomen die je hebt afgesloten, zou zich namelijk kunnen terug trekken indien blijkt dat de kneuzing die je aan het ongeval hebt overgehouden, een rechtstreeks gevolg is van het niet dragen van de gordel.

Er bestaat in dit geval een kans dat de rechtbank jou zelf mee verantwoordelijk stelt voor de letsels die je hebt opgelopen. Dit is een opportuniteit die de verzekering gewaarborgd inkomen gretig zal aangrijpen om niet of slechts gedeeltelijk over te gaan tot betaling.

Het zelfde geldt overigens ook voor het rijden onder invloed. Zelfs al ben je niet in fout bij een eventueel ongeval, ook hier zal de verzekering gewaarborgd inkomen proberen aan te halen dat je, indien nuchterder geweest, alerter zou hebben kunnen reageren op het naderende onheil. En misschien dat je ook hier een gedeelte van je vergoeding zou kunnen kwijt spelen.