Heirstraat 197, 3630 Maasmechelen
Maand – dond 8:00 – 17:30 | Vrijd 8:00 – 12:00
info@activum-boekhouders.be

Brandverzekering voor uw vennootschap

Wanneer u als zelfstandige of vennootschap een huurhuis huurt, is het aangeraden om een brandverzekering / brandpolis af te sluiten op naam van de eenmanszaak of van uw vennootschap.

Elke verhuurder is verplicht om een brandverzekering te nemen op z’n eigendom. Echter dekt deze verzekering die hij sluit “NIET” de kosten die aangedaan worden bij eventuele buren. Daarvoor komt men uiteindelijk bij u als “huurder” aankloppen. Wij raden daarom steeds aan een eigen brandverzekering af te sluiten op uw vennootschap of als zelfstandige.

Ook al zegt de huiseigenaar jou dat het huurhuis totaal verzekerd is tegen brand en schade en dat jij geen brandverzekering meer hoeft af te sluiten. Dit wellicht omdat hij dat zelf al voor jou heeft gedaan. Dan nog doe je er goed aan om contact op te nemen met je verzekeringsmakelaar en een aparte brandverzekering af te sluiten. Dit voor het geval de brand in jullie huurhuis schade zou veroorzaken bij de buren. Dat is immers niet verzekerd in de polis die de huiseigenaar voor jullie heeft afgesloten.