Heirstraat 197, 3630 Maasmechelen
Maand – dond 8:00 – 17:30 | Vrijd 8:00 – 12:00
info@activum-boekhouders.be

De Limited (LTD) als vennootschap

Op diverse plaatsen op het internet vind je top-aanbiedingen om door middel van de aankoop van een Limited ( Ltd ) je eigen zaak op te starten.  Is een Limited nu echt zo gunstig? Mijn mening is neen.

Ten eerste zijn de financiële instellingen niet happig om zaken te doen met een Limited. Men zal steeds een uitbreiding van de borg vragen zodat je privé moet mee tekenen als borg.

Ten tweede zal de kostprijs van de boekhouding hoger zijn dan de boekhouding van een gewone belgische vennootschap. De Limited moet én in België én in het Verenigd Koninkrijk een boekhouding voeren. De belgische boekhouding moet in het engels vertaald worden… . In het Verenigd Koninkrijk moet dan de jaarrekening neergelegd worden. Nadat dat gebeurd is moet ze ook nog eens in België neergelegd worden. En weer eens van het engels naar het nederlands vertaald.

Ten derde is het zo dat recentelijk het Belgische gerecht een hele zwendel met limiteds heeft bloot gelegd. Dit houdt in dat de fiscus en het gerecht zowiezo met argusogen deze vennootschappen volgen.

Ten vierde hebben we sedert 1 januari 2010 de mogelijkheid om een starters-bvba op te richten. Hiervoor heb je, net zoals bij de Limited, praktisch geen opstartkapitaal nodig. Dan raad ik je aan gebruik te maken van deze formule, als je krap bij kas zit maar toch die vennootschapsstructuur nodig hebt.

Andere vennootschapsvormen in België kan je elders op onze site vinden.